Kontakt
Om prosjektet
Et fabelaktig utgangspunkt
Med den sentrale plasseringen er det en målsetting å aktivisere første etasje, knytte seg til og styrke «byveven» og omkringliggende byrom med økt utadrettet virksomhet i byggets 1. etasje. Her blir det forretning, servicetilbud og bevertning, både til glede for leietakerne og byen rundt. Mange arbeidsgivere er opptatt av å gi de ansatte et givende og positivt miljø i umiddelbar nærhet av arbeidsplassen. Det vil de i aller høyeste grad ha her.
En plan for sterkere identitet
Eiendommen ble oppført på slutten av 90-tallet og bygget som et enbrukerbygg. Bygg A og B har en sammenhengende første etasje, med én hovedinngang for begge byggene. Dette gjør at det er vanskelig å orientere seg når du ankommer bygget. Et viktig grep for prosjektet har vært å separere byggene, slik at byggene og leietakerne som hører til der får sin egen identitet med egen inngang og adresse. Uteområdene er en viktig del av rehabiliteringen, disse skal oppgraderes og det skal tilføres en ny identitet i tråd med grepene som gjøres inne i bygget. Det skal etableres nye grøntområder både i Ruseløkkveien og på Filipstad brygge. På bryggen vil disse binde sammen fjorden og arealene i første etasje – som blir byggets nye storstue. Takhagen får også et betydelig løft med mye grønt, ulike sitteplasser og et utekjøkken.
Miljø, et naturlig fokus
Sammen med gårdeier jobbes det at alle valg i prosjektet skal sees i sammenheng med miljø- og bærekraftige løsninger; Valg av materialer med høy kvalitet og lavt co2 utslipp og som samtidig gir godt inneklima, og gode og energieffektive løsninger.
Viktigst av alt er at bygget må rehabiliteres robust og fleksibelt, slik at det kan tilpasses nye behov i fremtiden uten store ombyggninger. Vi håper også at vi gjennom dette prosjektet kan skape et sosialt og bærekraftig prosjekt som også gir noe tilbake til byen.


